Stadsbiblioteket i Halmstad- Bästa Lättlästa Bibliotek 2014

Idag delades priset Bästa lättlästa bibliotek 2014 ut av Centrum för Lättläst och årets vinnare är Stadsbiblioteket i Halmstad. Priset delades ut för sjätte året i rad och går till ett bibliotek som på ett förtjänstfullt sätt lyfter fram den lättlästa litteraturen, lättlästa tidningar och lättläst samhällsinformation.

biblo

Centrum för Lättlästs representant, Camilla Batal, lyfte fram flera exempel på varför just Stadsbiblioteket i Halmstad blev årets vinnare. Biblioteket har många engagerade bibliotekarier och en mängd goda aktivieteter kopplade till lättlästa medier. De tillhandahåller lättlästa Bokkassar, Biblioteksrecept samt har ett gediget samarbete med en mängd lokala aktörer och samarbetspartners som alla når olika målgrupper. Biblioteket skyltar materialet på ett tydligt sätt och har en informativ och tydlig hemsida. Camilla Batal säger avslutningsvis att ”Det räcker inte med ett bra utbud av böcker, det är bibliotekariernas engagemang som är avgörande.”

På diplomet står bland annat:

”Stadsbiblioteket i Halmstad lyckas på ett imponerande sätt att självklart och naturligt integrera arbetet med lättläst i all verksamhet på biblioteket. De lättlästa böckerna finns med i alla sammanhang och ansvariga bibliotekarier är besjälade av att inspirera till läsning och att de lättlästa böckerna ska nå sina målgrupper”

UT

Stadsbiblioteket vinner 10 000 kronor som ska riktas mot läsfrämjande aktiviteter. Vinstsumman ska delvis användas till att finansiera den Lättlästmässa som går av stapeln den 8 oktober.

Att även de svagaste läsargrupperna ska få tillgång till litteratur och nyheter är en demokratifråga, i vilken både folk- och skolbiblioteken en mycket viktig roll (Agebäck, direktör vid Centrum för lättläst). Kandidaterna till att vinna priset blir allt starkare och det är förstås positivt att fler och fler bibliotek arbetar aktivt med lättläst material.

20140909_110811

Priset firades med tårta!

 

 

 

 

 

 

1 kommentar

Under Förebyggande arbete, läs- och skrivsvårigheter, Språkutveckling, Tidiga insatser

Ett svar till “Stadsbiblioteket i Halmstad- Bästa Lättlästa Bibliotek 2014

  1. Liselotte

    Har ni en b-id app

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s