Om oss

Erica Eklöf är grundskollärare och specialpedagog och arbetar idag som språk-, läs- och skrivutvecklare på Enheten för Lärande, Resurscentrum Kärnhuset och Barn- och Ungdomsförvaltningen i Halmstads kommun. Hon är medskapare i Halmstads kommuns ”Rutin för arbete med barns och elevers språk-, läs- och skrivutveckling”. Erica handleder och fortbildar pedagoger, förskolechefer och rektorer med fokus språk- läs- och skrivutveckling, samt arbetar med verksamhetsutveckling i både förskola och skola. Hon leder det regionala nätverket för språk-, läs- och skrivutvecklare i samarbete med Halmstads kommun, RUC, NCS (Nationellt Centrum för Språkutveckling) och Högskolan i Halmstad.

Erica har uppdrag hos NCS, Skolverket samt som sakkunnig hos Kulturrådet (Bokstart, Bokgåva förskolor 2019). Hon ingår i den regionala arbetsgruppen för Språkstart Halland. Erica har också uppdrag som föreläsare i olika sammanhang, t ex förskollärar/lärarprogrammen vid Halmstad Högskola, Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping samt för Skolverket.

Karolina Larsson är leg. logoped och arbetar som enhetschef för Resurscentrum Lärande i Halmstads kommun. Hon har tidigare även varit chef för modersmålsenheten i Halmstad.

Karolina har lång erfarenhet av att handleda och fortbilda personal kring språkutveckling, språkstörning, läsning och skrivning, och har arbetat mycket med verksamhetsutveckling i både förskola och skola. Viktiga redskap i hennes arbete är observationer av barn, pedagoger, lärmiljöer och verksamhet, kartläggningar och analyser av förutsättningar, behov, processer och resultat.

Sedan några år tillbaka undervisar Karolina även på förskollärar- och lärarprogrammet vid Högskolan i Halmstad.

Annons

13 svar till “Om oss

  1. Karin Källström

    Hej
    Jag har arbetat i många år med praxisljuden. Nu har jag i mitt arbete som hörselpedagog fått frågan om det går att få tag på en praxisaffisch med de engelska språkljuden. Måste ju finnas eftersom det är svensk översättning till våra språkljud. De engelska språkljuden behöver synliggöras på ett roligt och tydligt sätt vid engelsk undervisning för yngre elever med hörselnedsättning
    Med vänlig hälsning
    Karin Källström

    Karin Källström
    Talpedagog/hörselpedagog
    Nacka kommun, Pedagog – och logopedgruppen, Barn – och elevhälsan i Nacka
    0704318547

  2. Hej, jag skulle gärna vilja komma i kontakt med er på Språkutvecklarna. Mejladress?

  3. Vilken fin blogg med massa matnyttig information för bibliotekarier och alla som jobbar med barn!

  4. Agata Jagodzinski

    Hej!
    Tack för en mycket intressant och lärorik blogg. Jag skulle vilja komma i kontakt med Karolina Larsson, någon mejladress?
    Mvh
    Agata Jagodzinski

  5. Agata Jagodzinski

    Hej igen!
    Det jag ville egentligen var att be Karolina förklara vad ”regeln om tre” betyder. Det står på sidan 138 (Språkkontrakt) i hennes bok ”Att få barnets språk att växa”.

    Tack på förhand
    Agata

  6. Sissel Kvist

    Hei
    Er det mulig å få kjøpt praksisalfabetet i Norge?
    Mvh
    Sissel

  7. Britt Skoglund

    Hei. Jeg jobber son logoped i Norge og undrer om jeg kan oversette praxisalfabetet til Norske lyder med norske bokstaver og tilhørende bilder?Britt S.

  8. Carola

    Hej, jag funderar om det finns någon app utifrån praxisalfabetet?? annars vore det toppen om det utvecklas som ett komplement till bilder och konkret material! / Carola

  9. Mia Mårtensson

    Hej!
    Jag vill gärna prenumerera på era nya inlägg.
    Hälsningar Mia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s