17 skäl för barnboken

Svenska barnboksakademin arbetar för att främja barn- och ungdomslitteratur. Den har 18 medlemmar; författare och illustratörer som arbetar med barn- och ungdomsböcker. Den Svenska Barnboksakademin instiftades 1989.

Den svenska barnboksakademin har tagit fram 17 skäl för barnboken, en skrift som är fullproppad med goda argument för barnlitteratur och läsning av denna. Skriften används både nationellt och internationellt och har översatts till en mängd språk, t ex albanska, arabiska, finska och thailändska. Idag finns materialet på 21 olika språk och nya översättningar görs kontinuerligt.

17 skäl för barnboken går att använda på en mängd olika sätt, t ex i undervisningssituationen i förskola och skola, som inspiration för pedagoger och föräldrar samt informationsmaterial vid föräldraträffar, i kapprum på förskolor och på bibliotek, allt i ett flerspråkigt perspektiv.

17

Skriften finns också som affisch. Den kan skrivas ut direkt från webbplatsen och distribueras fritt så länge Svenska Barnboksakademins rättigheter respekteras.

1 kommentar

Under barnlitteratur, Föräldrar, Förberedelseklass, Förskola, Grundsärskola, grundskola, Högläsning

Ett svar till “17 skäl för barnboken

  1. Ping: 17 skäl för barnboken som pixibok | Språkutvecklarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s