Bladen brinner- läsfrämjande podcast

Bladen brinner startades för lite mer än ett år sedan av författarna Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck då de ansåg att det behövdes mer prat om barns och ungas böcker bland vuxna. Deras podcast riktar sig till vuxna, föräldrar, lärare, bibliotekarier och läsare, om handlar BARA om litteratur för barn och unga. Det första avsnittet sändes den 22 september 2016 och hitintills har det kommit ett nytt avsnitt varannan vecka. 

Bladen brinner är fylld av samtal, intervjuer, reportage, boksamtal och boktips och bevakar allt från bilderböcker till ungdomsböcker. De har sedan starten gett 386 boktips under de 647 minuterna program de har producerat. I dessa program finns också intervjuer med 38 författare och illustratörer. På webben finns mängder med ytterligare information såsom boktips i bild, bokfilmer, listor och möjlighet till extralyssning. 
Att lyssna på dessa podcast är smått vanebildande, dock känns det som en mycket god vana som inspirerat till mången litterärt samtal med både de unga och andra vuxna. Genom författarnas engagemang levandegörs böckerna. Intervjuerna med författare och illustratörer gör dem mer verkliga och skapar känslan av kontakt med dem.
Varannan torsdag kommer ett nytt nyhetsbrev och för att anmäla sig till detta mejlar du För att anmäla dig och få nyhetsbrevet mejlar du till nyhetsbrev[at]bladenbrinner.se. 

Illustration: Emma Adbåge

Nu sänds snart det sista avsnittet av de två första säsongerna och dess framtid är tyvärr osäker. Fram till den 1 juni pågår en kampanj flr att stödja podcasten och de medel som den resulterar i kommer att går rakt in i produktionen. 

Annons

Lämna en kommentar

Under Språkutveckling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s