Läs för mig! ges nya möjligheter

Det som startade som ett projekt för ungefär fem år sedan har växt och utvecklats på flera spännande sätt. Läs för mig!, projektet som från början innehöll fortbildningen Boksamtal och textförståelse i förskolan, kapprumsbibliotek och föräldramöten, har dels permanentats som satsning genom det avtal som nu finns mellan Kulturförvaltning och Barn- och ungdomsförvaltning och dels utvecklats ytterligare genom att innehålla fler varianter av satsningar.


En av de främsta framgångsfaktorerna har varit just fokus på resurser i samverkan. Genom att olika förvaltningar, professioner och aktörer, med gemensamma intressen för barns och ungas språk-, läs- och skrivutveckling, tillsammans utvecklat ett arbetssätt och ett koncept där de olika delarna bidrar med olika kompetenser har hög kvalitet och goda resultat uppnåtts.

Att vi där och då, 2012, kunde starta upp projektet kan vi tacka Halmstad Tylösand Rotary för. Utan deras återkommande generösa bidrag skulle projektet inte kunnat genomföras eller utvecklas. Denna generositet fortsätter ge oss nya möjligheter till ytterligare nya förgreningar av projektet. Utöver kapprumsbiblioteken på förskolorna har vi med medel kunnat ge ett antal skolor möjlighet att ha kapprumsbibliotek på sina fritidshem och även skapat möjlighet till kapprumsbibliotek för elever i förberedelseklass på några skolor. Även dessa delar ska utvärderas för att ytterligare kunna utvecklas och spridas.


För en vecka sedan var vi ännu en gång inbjudna att delta vid Rotarys lunch där vi skulle få emotta medel samt berätta kring nuläge och framtidstankar för arbetet med Läs för mig!. Ytterligare en gång kan vi tacksamt konstatera att resurser i samverkan skapar oerhörda möjligheter för arbetet för alla barns språkutveckling. Vid lunchen fick vi, med stor tacksamhet, ta emot en stor summa pengar med syfte att vidare stärka vår satsning. Mycket ödmjuka och tacksamma lämnade vi lunchen med svindlande tankar om att vidareutveckla tankar som vi tidigare knappt vågat drömma om.

Tack Halmstad Tylösands Rotaryklubb- tillsammans åstadkommer vi möjligheter!

Annonser

Lämna en kommentar

Under Språkutveckling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s