Boktoppen- läsmotiverande tävling för elever

Akademibokhandeln fortsätter på inlsagen, läsfrämjande bana och har nyligen publicerat tävlingen Boktoppen 2014.  Elever utmanas att att tycka till om böcker och på så vis vara delaktiga i att skapa höstens topplista över barn- och ungdomsböcker. Tävlingen vänder sig till elever i åldrarna 6-12 år och pågår t o m den 17 december 2014.

Uppdraget eleverna får är att läsa minst tre böcker och därefter ge dem ett betyg (1-5) och ett omdöme. Alla genrer och titlar är tillåtna. Deltagarna kan välja mellan att fylla i en lista som postas till Boktoppen eller att fylla i sina lästa verk på Boktoppens hemsida. De tävlande som lämnat de bästa motiveringarna belönas med 1:a, 2:a eller 3:e pris.

boktoppen

Högsta vinsten är ett författarbesök till den egna klassen. Författarna Anders Jacobsson och Sören Olsson (Sune-författarna) besöker klassen och har även med sig en klassuppsättning av tre olika, för klassen anpassade, titlar. Andra pris är en klassuppsättning av två olika titlar och tredje plats innebär en klassuppsättning av en titel- även dessa anpassas till klassen.

Boktoppens hemsida fungerar även som bokinspiration för eleverna då de lätt kan gå in och få förslag på läsvärda böcker genom att läsa andras recensioner.

boktoppen

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Åk 1-3, Åk 4-6, barnlitteratur, Förskoleklass, Grundsärskola, grundskola, Motivation, Språkutveckling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s