Föräldrar – en resurs för sina barn

Föreningen Kodknäckarna är en ideell förening som arbetar för att öka informationen och förståelsen kring barns och elevers språk-, läs- och skrivsvårigheter/dyslexi.

Bild

Kodknäckarna har tagit fram materialet Föräldrar – en resurs för sina barn. Materialet består dels av en broschyr, ett informationsamterial på ca 20 sidor, som beskriver vad läs- och skrivsvårigheter/ dyslexi är, och dels av en cd. På ett enkelt sätt får vårdnadshavaren veta hur denne kan hjälpa sitt barn i vardagslivet och med skolarbetet redan från starten. “Föräldrar – en resurs för sina barn” är gjort för föräldrar, men även lärare och andra yrkeskategorier, kan använda materialet som en grund för en bra dialog, t ex vid ett föräldramöte. Materialet betonar betydelsen av samarbete mellan föräldrar och lärare.

Bild

Ytterligare en styrka är att materialet finns på flera språk och därmed också blir en tillgång vid samtal kring läs- och skrivsvårigheter/dyslexi tillsammans med elever och vårdnadshavare med annat modersmål. Materialet finns på svenska, engelska, arabiska, persiska, sorani och somaliska.

Materialet har utvecklats av Kod-Knäckarna i samarbete med dr Ian Smythe, IBIS Consultants Ltd, och logoped Bodil Andersson Rack, Spella AB. Materialet säljs i paket eller var för sig (cd+broschyr 100:-, cd eller broschyr var för sig 80:-/st).

Lämna en kommentar

Under Åk 1-3, Åk 4-6, Åk 7-9, dyslexi, Föräldrar, Förebyggande arbete, Flerspråkighet, Grundsärskola, grundskola, läs- och skrivsvårigheter, modersmål, Språkutveckling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s