Bokprat- prat om böcker & pedagogiska samtal

bokprat

Runt omkring i vårt avlånga land fokuserar skolor i allt större utsträckning på läsning och läsförståelsestrategier då flera undersökningar visar på en minskad läsförståelse hos svenska elever.  En del i arbetet med läsmotivation och läsinspiration är att hitta de medier som i nästa steg fängslar våra barn och elever. Med detta i åtanke har förlagen Berghs och Bokförlaget Opal nu dragit igång en stor satsning som syftar till att öka läsförståelsen bland våra barn och ungdomar och sätta fokus på boksamtalet. Genom projektet Bokprat får skolor och bibliotek möjlighet att ta del av bokprat som innehåller inspiration och tips på bra böcker samt tips kring enkla  ingångar till pedagogiska samtal kring texter.

Bokprat leds och genomförs av Anna Hjerpe som har lång erfarenhet av förlagsarbete, lättlästa böcker samt praktiskt pedagogiskt arbete med skönlitteratur i undervisningen. Böckerna är från 6 år och uppåt och innefattar skönlitteratur, fakta, lättläst, högläsning mm. Bokpratet, som vänder sig till pedagoger, lärare, bibliotekarier och föräldrar, är helt kostnadsfritt. Intresseanmälan och bokning sker via mail på pratabok@gmail.com.

Bokpratbok

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Åk 1-3, Åk 4-6, Åk 7-9, barnlitteratur, Boksamtal, Föräldrar, Förskoleklass, Grundsärskola, grundskola, Gymnasieskolan, Högläsning, Språkutveckling, undervisning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s