Läs högt!- bilderboksappar

Att läsa högt är viktigt för att barn och elever ska nå en så hög språk-, läs- och skrivutvecklingsnivå som möjligt. Vi har tidigare nämnt att ca 80% av vårt ord- och begreppsförråd utvecklas i mötet med texter.

I mötet med föräldrar får vi ofta höra att tiden för högläsning inte finns i deras alltmer späckade vardag. Ofta rekommenderar vi då att alltid ha en bok till hands, t ex i handväskan eller i bilen, för att kunna nyttja de lässtunder som dyker upp. Ett spännande alternativ till den traditionella bilderboken finns att hitta i de olika bilderboksappar som en efter en dyker upp på marknaden och utgör ett effektivt alternativ till den mer skrymmande bilderboken.

Bild

Bibliotekarierna på biblioteken i Halmstad tipsar på sin hemsida om flera härliga appar som passar för högläsning. I alla apparna går det att stänga av den automatiska uppläsningen samt att välja att bläddra själv. Titlarna finns även att låna som vanlig bok på biblioteket.

Samtliga apptips är recenserade av Pappas appar vilket innebär att appen är garanterat reklamfri och fri från köp inuti appen.

Lämna en kommentar

Under barnlitteratur, Föräldrar, Förebyggande arbete, Högläsning, Språkutveckling, Textförståelse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s