Minibio- stora filmer för små barn

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar intresse för bilder, texter och olika medier samt sin förmåga att använda sig av, tolka och samtala om dessa.
Lpfö98

På biblioteken i Halmstad finns sedan hösten 2013 Minibiopaket att låna för att använda i det språkutvecklande arbetet. Dessa paket innehåller film, böcker, viss rekvisita samt en handledning för personalen. De lämpar sig för barn och elever i åldrarna 1-6 år samt grundsärskola och förberedelseklass.

minibio

Syftet med Minibiopaketen är att erbjuda kvalitetsfilm och litteratur för yngre barn, utveckla former och metoder för filmvisningar som är anpassade för små barn och att genom film, samtal, lek och eget skapande utveckla barnens språkkunskaper och uttryckssätt.

De finns på stadsbiblioteket men går lätt och kostnadsfritt att beställa ut till ditt närmaste folkbibliotek. Som pedagog bokar du dessa via nätet eller på plats på biblioteket. Lånetiden är 4 veckor och de går endast att låna på institutionslånekort.

Det finns 20 olika Minibio-paket att låna. I bibliotekens katalog kan du se de olika titlarna du kan låna och om paketet finns inne eller är utlånat. Exempel på titlar är: Linnea i målarens trädgård, Astons presenter och Brandmän!. Du hittar alla titlar här.

aston

Astons presenter av Lotta Geffenblad

vem

Vem- böckerna av Stina Wirsén

Minibio är ett projekt som drivs av Filmcentrum med stöd av Svenska Filminstitutet. Minibiopaket kan köpas i olika storlekar (5, 10, 15 eller 20 titlar). Vilka titlar som ska ingå i paketet väljs vid beställning. Ytterligare information om beställning av minibiopaket hittar du Filmcentrums hemsida.

Lämna en kommentar

Under barnlitteratur, Förberedelseklass, Förskola, Högläsning, språklig medvetenhet, Språkutveckling, Textförståelse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s